Családi fotózás

 

RUHÁZAT

Családi fotókon is ügyeljünk arra, hogy kerüljük a nagy mintájú ruhákat, törekedjünk az egyszerűségre. Amennyiben a család minden tagjának van hasonló ruhája (pl. csíkos felső, farmer), az igazán családösszetartós hangulatot eredményez a képeken. Cipőre általában nincs szükség a stúdióban, szeretem a mezítlábas képeket. A fotózás előtti napon érdemes a család összes tagjának kezeit és lábait rendbe tenni.

Persze fontos, hogy mindenki elégedett legyen a saját külsejével, kinézetével, ezért már a fotózás előtti napokban egyeztessünk a gyerekekkel, és a családfővel a tervezett ruhadarabokról és kiegészítőkről, hogy ne a fotózás napján szembesüljenek olyan ruhákkal, amelyeket esetleg nem szívesen hordanának. Ez főleg a kislányokra igaz, tapasztalatból tudom, hogy ők igazán tudják mi áll jól nekik, és miben nem hajlandóak a kamera elé állni.

 

csaladi

 

IDŐZÍTÉS

Próbáljunk meg olyan időpontot választani, amely a család legkisebb tagjának (kisbaba) napi ritmusához igazodik, hiszen a nagyobbak már könnyebben kibírják a fotózást (akár alvás nélkül is), de egy nyűgős baba az egész fotózás hangulatát befolyásolhatja. A fotózás bizony fárasztó dolog, főleg a modelleknek, és a gyerekek még könnyebben elfáradnak, mint a felnőttek. Ezért ha úgy látjátok, hogy tartsunk egy kis szünetet, mert a gyerek(ek)nek szüksége van rá, csak szóljatok.

BEÁLLÍTÁSOK

A saját ötleteket szívesen fogadom, de természetesen én is sok-sok ötlettel tudok előrukkolni. Akik minden évben készíttetnek fotót a családról gyakran kérik ugyanazon beállítást, hogy még jobban nyomon tudják követni a változásokat. Előfordulhat, hogy az általunk kért beállítást a gyermek nem akarja megcsinálni. Ilyenkor nem kell kétségbe esni, megpróbáljuk viccesen kezelni a szituációt. Azonban Ti ismeritek a legjobban a gyermeketeket, ezért kérlek Titeket, hogy próbáljátok meg Ti is motiválni (akár egy kis meglepetéssel kecsegtetni a fotózás végére, ha szépen közreműködik), bíztatni a gyereket azokkal az eszközökkel, amik már nálatok jól beváltak. Bizonyos gyerekek, akik egyébként kevésbé szót fogadóak, sokszor a fotós jelenlététől kezesbáránnyá válnak, mások pedig éppen ellenkezőleg, annyira feloldódnak, hogy alig lehet egy-egy pillanatra megállítani őket. Itt is érvényes, hogy fő a rugalmasság!

 

H&H Color Lab